Dansetalent fra Hobro får en håndsrækning

Når man gerne vil være den bedste til sin sport, så kræver det selvsagt en kæmpe indsats. Det gælder ikke mindst i dans, hvor konkurrencen er benhård, og hvor kun få formår at drive det til mere end hobby. 13-årige Alberte Wittenhoff fra Hobro er en af de unge danske latindansere, der virkelig har chancen for at nå langt. Hun og dansepartneren, Mads Emil, som kommer fra Horsens, er danske mestre i flere omgange. Parret har vundet utallige andre turneringer og så er de netop udtaget til landsholdet. Trods sin unge alder har Alberte taget hul på sin 10. sæson som danser. Hun træner hver dag og er sammen med Mads Emil for nyligt skiftet til Aarhus Sportsdanserforening. Det er en af landets bedste med utallige dansere i verdenseliten i historikken.

 
Men det er dyrt at være danser på Albertes niveau. Træningslejre i ind- og udland, kjoler, makeup og ikke mindst udgifter til enetimer og holdtræning trækker på budgettet. Nu kan Alberte dog glæde sig over en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Svend Nielsen og Herdis Myginds Fond har doneret 60.000 kr. til den talentfulde Hobro-pige. Pengene skal blandt andet bruges på specialtræning. – Det betyder rigtig meget for mig, lyder det fra Alberte. – Jeg græd af glæde, da jeg fik beskeden, for det gør, at jeg kan få bedre råd til den træning, som gør forskellen, tilføjer Alberte. Hun får således specialtræning af den tidligere verdensmester i latindans, Peter Stokkebro. Og han er ikke i tvivl om Albertes talent: – I mit arbejde som elitetræner oplever jeg en gang imellem dansere, som har den specielle evne at kunne tiltrække folks opmærksomhed. Det er dansere, som kan fortælle en historie eller følelse med deres kropssprog, forklarer Peter Stokkebro. – Alberte er en af de dansere, der med sit instinkt og naturtalent for performance fangede min opmærksomhed allerede første gang jeg underviste hende på Aarhus Sportsdanserforenings gruppetræning. Det er en evne hun har, som er utrolig svær at lære. Derfor glæder jeg mig til at udvikle og forme hendes talent gennem forhåbentlig rigtig mange år, tilføjer Peter Stokkebro. Han lægger således ikke skjul på, at han vurderer Albertes talent til at være så stort, at hun kan blive en international topdanser på allerhøjeste niveau. Det kræver dog ifølge træneren, at hun bibeholder den iver og motivation, der fortsat kendetegner hende.
Og står det til Alberte, så får træneren ret. – Jeg vil gerne være verdensmester, siger hun. – Det er mit mål, og jeg gør alt, hvad jeg kan for at nå dertil. 

Og med pengene fra fonden har jeg endnu bedre chance for at udvikle mig i den rigtig er retning.

Albertes store styrke er hendes evne til at udtrykke sig via kropssproget.
Alberte Wittenhoff har et klart mål om en dag at blive verdensmester.