Hobro ligger i bunden af Mariager Fjord, der med sine 35 km er Danmarks længste. Spørger man de lokale er den også uden tvivl Danmarks smukkeste. Fra havnen får man et godt indtryk af den dybe fjord, der mod syd og nord mødes af høje – til tider stejle – bakker. Syd for fjorden breder den gamle Østerskov sig, mens man mod nord finder lystfartøjshavnen og Panoramaruten, der over stok, sten og rislende vandløb fører den vandrende ud til Bramslev Bakker med det karakterfulde overdrevslandskab, hvor uttalige enebærbuske knejser i det stride græs.

I stedet for at bevæge sig på land kan man tage på tur med hjuldamperen Svanen og nyde udsigten ind over land og ud over fjorden. På sejlturen fra Hobro til Mariager på sydsiden af fjorden vil man længere ude på nordsiden kunne se Stinesminde, som er et idyllisk gammelt fiskerleje. I tilknytning til turen med Svanen kan man booke en tur med ’Trekantruten’ og tage veteranjernbanen fra Mariager til True og Handest. Der er bus det sidste stykke tilbage fra Handest til Hobro. Svanen sejler også mellem Mariager og Hadsund på nordsiden. Endelig kan man booke Svanen til en chartertur efter eget valg.

Fjorden blev til før sidste istid og under istiden har smeltevandet flydt gennem fjorden og formet området på sin vej. Landskabet vest for byen er et resultat af denne proces. Her finder man Onsild Ådal med Onsild å, der munder ud i Hobro Vesterfjord – engang en del af Mariager Fjord men i dag en indsø med et rigt fugleliv. Også i det lave område mellem Vesterfjord og vikingernes gamle borg Fyrkat findes et fantastisk dyreliv – her findes store engsøer, der tiltrækker et væld af fuglevildt.

Længere mod vest finder man Klejtrup Sø, der afvandes via Skals Å til Hjarbæk Fjord og Limfjorden. Ved den sydlige bred af Klejtrup Sø findes en gammel borgvold, der vidner om en gammel middelalderborg, der siges at have tilhørt Niels Ebbesen. Det fortælles at borgen engang var belejret, og at fjenderne ikke kunne komme over søen, da der ikke var noget tydeligt vadested. Men en ko fra borgen afslørede vadestedet, og borgen faldt.

Det er også mod syd man finder hele verden samlet i et kort ’Verdenskortet’. Her kan man nyde en sejltur på Stillehavet eller tage til Afrika, Nordpolen eller Borneo. Man kan også springe fra Danmark til Peru eller løbe tværs gennem Europa og meget mere.