Hobros placering midt i naturen ved fjord og skov giver masser af muligheder for stille og roligt at nyde naturen på egen hånd på en vandretur i skoven, i byen, ved Hobro Vesterfjord eller på den smukke Panoramarute i Bramslev Bakker. Der er også muligheder for sejlture eller fisketure, og man kan se meget mere om mulighederne for naturoplevelser i Hobro og Mariagerfjord området på visitmariagerfjord.dk samt mariagerfjordguiden.dk, hvor der er kort og guider.

Hobro er også det perfekte sted for outdoor-aktiviteter. Her er mulighed for inddragelse af både skov, vand, havn og by. Man kan tage turene på egen hånd eller i fællesskab med andre. Skoven byder med sit kuperede terræn på udfordringer for alle på mountainbike eller til fods. Der er mulighed for at leje mountainbikes ved Aalborg Outdoor i Hobro.

I skoven er der også mulighed for at komme til trækronerne ved Onkel Toms Klatreskov. Her er der mulighed for at blive udfordret i alle højder.

På vandet er der masser af muligheder for at få en oplevelse. Havkajak, stand-up paddleboard, fiskeri og shelter på vandet er bare nogle af de muligheder der udbydes i Hobro.

Mariagerfjord Havkajak har udlejning af havkajakker og det flydende shelter. Aalborg Outdoor udlejer standup paddleboards, mountainbikes og jolle med motor til eksempelvis fiskeri. I sommerferien kan stand-up paddleboard desuden lejes ved GASmuseet.

Der afholdes event for hele familien på Hobro Havn den 30. maj, 16. juni og 25. august. Eventen hedder Outdoor – TRY-OUT og er et samarbejde mellem VisitMariagerfjord, Onkel Toms Klatreskov, Mariagerfjord Havkajak og Aalborg Outdoor. På hver event dato kan du prøve tre forskellige aktiviteter. Du kan prøve havkajak, stand-up paddleboard og klatreskoven. Ved TRY-OUT events er der også mulighed for at prøve at rappelle ned fra Telenor tårnet (ca. 45 meter) med Aalborg Outdoor. Se mere på www.aalborgoutdoor.dk, www.mariagerfjordkajak.dk, www.onkeltomsklatreskov.dk
og www.visitmariagerfjord.dk